A blog már csak archívum, ha kíváncsi vagy az új sörtesztjeimre a Youtube-on, kattolj a linkre. ;)
Nyakunkon
vannak már az ünnepek, köztük Szent Miklós napja is, ezért úgy gondoltam,
ideális lenne feldobni egy tesztet erről a sörről, melynek neve a svájci
dialektusban Mikulást/Télapót jelent, ami egyébként nem véletlen, hiszen a
Schloss Eggenberg osztrák főzde svájci gyökerekkel rendelkezik, és hát ezt a
terméket minden évben csak egyszer, december hatodikán főzik. Ezt követően tíz
hónapig érlelik, és csak utána kerül a palackba, de ott is jobb, ha legalább
egy évet áll… az én példányom esetében egyébként teljesült ez a feltétel,
szóval egy igazán „érett” darab került tesztelésre.
A
Samichlaus hivatalosan egy duplabak, de a címkén igazából triplabaknak hívják,
ami bár nem szakszerű kategória, azonban egyáltalán nem túlzó, hiszen ez a sör
igencsak komoly paraméterekkel rendelkezik, lévén 32 balling fokos és 14%
alkohol van benne.

Idehaza
nem igazán lehet kapni, időnként feltűnik pesti szakboltokban horror áron(általában
jóval ezer forint felett), de leginkább egyetlen biztos beszerzési helyről
tudok, ez pedig az osztrák Interspar, ahol a minőségéhez képest egészen olcsón
lehet hozzájutni, 2,25 eurót kell érte konkrétan a kasszánál hagyni. Szóval én
mindenkinek azt ajánlanám, hogy aki arra jár, ne hagyja ki a Samichlaust, mert
egy igazán különleges italról van szó, amit legalább egyszer mindenképpen
érdemes megkóstolni. :)
Ár/érték
arány: 8,5/10.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése