2021. szeptember 26., vasárnap

Gösser Naturweizen teszt

A blog már csak archívum, ha kíváncsi vagy az új sörtesztjeimre a Youtube-on, kattolj a linkre. ;)


A sógoroknél a Gösser természetesen nem csak egyetlenegy sört jelent, ellentétben az itthon licencelt Gösser Speziallal, ami mellé idehaza csak mindenféle radlereket sorakoztat a Heineken Hungária. Az osztrák Intersparban például fellelhető a Stiftsbrau, ami egy hagyományos barna lager, de ott vannak a csatos üveges zwicklök is és jelen tesztünk alanya, a Naturweizen is.

Egy hagyományos német típusú búzasör nem szokatlan és egyáltalán nem rí ki egy osztrák gyártó kínálatából, viszont a kérdés természetesen az, hogy az ottani kínálatban mennyire állja meg a helyét? 1,12 euro volt az osztrák Intersparban, ami azt jelenti, hogy kb. a Franziskanerrel van egy árban és a Löwenweisse picit olcsóbb is nála, szóval hasonlóan a Pittinger Hefeweissbierhez, a Gösser Naturweizennél is voltak bőven elvárásaim.


A Brau Union búzasöre külsőre hozza szokásosat, illata leginkább frissítő citrusos, és a korty elején is ez fedezhető fel, azonban a Gösser Naturweizen hamar karaktert vált valami egészen másra, és erről másról fogok emlékezni leginkább rá. A korty többi részéről elsőre leginkább az jutott eszembe, hogy rendkívül selymes és krémes. Ez nem tudom, hogy a tönkölybúza malátától van-e, ami ugyan csak 10%-át teszi ki a malátalapnak, de ott van benne, mint egyedüli különlegesebb összetevő. Szóval talán igen. De igazából nem is számít, nem érdekel, mitől van, a lényeg, hogy nagyon bejött ez a fajta karaktere a Gösser Naturweizennek, a banánturmixos, banános yoghurtos markáns utóízt pedig egyenesen imádtam! Összességében bejött a Gösser búzasöre, árát szerintem éri még akkor is ha vannak az osztrák Intersparban hasonló áru tök jó weizenek. Van egyedi karaktere, ami nekem tetszett, úgy hogy a szokásos nagynevű német termékek mellet fixen kerül még ebből is majd a kosárba, és nektek is mindenképpen ajánlom kipróbálásra! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése