2021. szeptember 26., vasárnap

Pittinger Hefeweissbier teszt

A blog már csak archívum, ha kíváncsi vagy az új sörtesztjeimre a Youtube-on, kattolj a linkre. ;)


A Pittinger az osztrák Spar/Interspar sajátmárkás cucca, tehát olyan mint a… vagyis nem, mert itthon nincs nekik semmilyen sajátmárkás sörük. Legalábbis én így tudom. Lényeg a lényeg, hogy Pittingerből létezik marzen, ami amolyan tipikus osztrákos átlag „marzen”, egy úgynevezett „schankbier”, ami a „marzenhez” hasonlóan egy sima világos lager, csak vizesebb és még visszafogottabb ízű. Meg persze pár centtel olcsóbb, de alapvetően kb. semmi értelme. És hát ott van a búzájuk, és erről lesz most igazából szó, hogy mit tud ez nyolcvan centért?


Érdekes szitu ez, mert itthon örülünk az olcsó, de korrekt weizeneknek, ezért jó a Valentins meg az Oettinger Hefeweissbier, de mikor megtudtam az árát, egyből az ugrott be, hogy na, a kinti piacon ennek sokat kell tudnia ennyiért. Igen, nyolcvan cent az aprópénz kb., én is tudom, de ott ahol a Löwenweisse kilencvenkilenc cent, a Pittingernek nem kevésre van szüksége, hogy meggyőzzön: érdemes megvennem és nem még pár centet hozzádobni és venni egy jól bevált weizent.

Lelövöm a poént előre: nem hogy nem ezt nem sikerült elérnie, de az itthoni olcsó, de „normális” búzasörökhöz, tehát a fent említett Valentins és Oettinger szintjét sem sikerült hoznia. A megjelenés persze nem ad még okot gyanúra, az illat is rendben van, banános, picit citrusos is, tehát amolyan classic búzás. A korty eleje, visszafogottan ugyan, de tartalmazza is ezeket az ízeket, viszont az a baj, hogy ezek, sőt konkrétan minden íz már a korty közepén(!) konkrétan elfogy, elveszik, elszublimál… megszűnik létezni. És igen, a korty másik fele már olyan, mintha csapvizet innál. Hatalmas csalódás, és persze rá lehet sütni, hogy hehe legalább szar íze nincs és tök fájdalommentesen meg lehet inni, de… mégis minek? Vegyetek pár centtel drágábban Löwenweisse-t, ezt meg nyugodtan hagyjátok ki! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése