2021. szeptember 26., vasárnap

Namyslow Pils teszt

A Namyslow Pils gyártója a Browar Namyslow a Grupa Zywiechez tartozik, akik meg a Heineken csoport tagjai, amit kicsit nehéz már követni, de ezzel csak annyit akartam mondani, hogy a Namyslow, úgy mint a Zywiec, a Heineken egyik brandje. Viszont amíg a Zywiecről elég hamar levágtam, hogy prémiumabb, a Namyslowról inkább az lett benyomásom, hogy egy olcsóbb, közönségesebb márka. Na, nem a dobozdesignról jött ez le nyilván, mert az szép és igényes, bár tény, hogy nem olyan informatív, mint a Zywiec különleges söreinek címkéi. Csak hát megittam magát a sört, és…


Oké, egy dolog, hogy köze sincs a pils/pilsner típushoz hiába ez a neve, de ettől még lehetne jó önmagában(lásd: Zywiec Belgijskie Ale), de sajna nem az. Iható, ezt rá lehet fogni, és az a vicc, egy strong pale lagernél ez már-már dicséretnek számít. De most őszintén: konkrétan ritkaság számba megy ebben a stílusban, ha valami nem egy testetlen, csak a durva, karcos alkoholosságról szóló borzadály. Hazai piacon talán az inkább heller bocknak hívott Egger Bock az Aldiból(már ha még árulják… ) ami oké nálam ebben a kategóriában, északi szomszédainknál pedig az Urpiner Exclusive-ot tudom mondani, amit a stíluson belül konkrétan jónak is tartok. És így ennyi, a Barths 8,3-as meg társai inkább kínvallatás kellékei semmint olyan italok, amiket magamtól, saját szabad akaratomból puszta élvezetből fogyasztanék… mert ilyesmikre nem alkalmasak. Meg úgy egyáltalán lehet, hogy emberi fogyasztásra sem.

A Namyslow Pils valahol a kettő között helyezkedik el: nem konkrétan szar, de nem is annyira jó, mint az Egger Bock vagy az Urpiner Exclusive. Az illata malátásság és alkoholosság édes keveréke és az ízéről is nagyjából ezt lehet elmondani, bár ott azért a korty végefelé megjelenik némi komlókeserű. Gejlnek nem gejl, és az alkohol jelenléte sem nagyon agresszív, bár valszeg ezen sokat segít, hogy csak 6%-os. Megittam, ki nem öntöttem, de nincs benne semmi, ami miatt újra beszerezném, főleg hogy ott ahonnan ez jött vannak bőven jobb sörök is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése