2021. szeptember 1., szerda

Egy titkos kedvenc – Löwenweisse teszt

A blog már csak archívum, ha kíváncsi vagy az új sörtesztjeimre a Youtube-on, kattolj a linkre. ;)


Weizen? A Weihenstephaner itt a koronázatlan király és uralja a stílust, tudja betéve minden sörkedvelő, így volt ez régen is és mindig is így lesz, hiszen a kraft főzdék ebben a tradícionális bajor típusban labdába se rúghatnak. True, de azért én gondolatban hozzá szoktam még toldani pár weizent, amelyek nekem nagyon bejöttek, ezek közé tartozik a Löwenweisse is.

A bölcs és sokat kóstolt öregektől még hallhatjátok a regét, miszerint sok-sok évvel ezelőtt idehaza is kapni lehetett, és bezzeg az milyen jó volt, és tudjátok mit? Most igazuk is van, a Löwenbrau München búzasörét nagyon is szívesen látnám a hazai boltok polcain! Persze nem hatszáz-hétszáz forintért, mint az itt-ott feltűnő Franziskanert… tudom, javíthatatlan álmodozó vagyok és örüljek neki, hogy hozzájutottam. xD


Örülök is igazából, hogy most épp van, aki ellát az osztrák Intersparból sörrel, ahol ez konkrétan igazi best buy. Mindössze egy euro az ára(egészen konkrétan kilencvenkilenc cent, de az mindegy) és függetlenül attól, ki mit gondol vagy a Ratebeer hova pontozza, nálam ez egy top tier búza.

Mind illatában és ízében is nagyon erős a banános vonal, intenzíven hozza az édes zamatát, és egyértelműen ez a leghangsúlyosabb illat illetve ízjegy. Viszont azért frissítő citrusos, fanyar jegyek is felütik a fejüket benne és szépen egészítik ki, támogatják meg a fő ízt, az édes banánosságot. Az egész sör nagyon szépen kiegyensúlyozott és csiszolt, az íz telt és a test is pont jó a 11,8 balling foknak köszönhetően. Persze nincs benne semmi meglepő azok számára, akik ittak már jó weizent, nincs itt semmi újhullámos csavar vagy bűvésztrükk, de ebben pont az az igazi mágia, hogy ilyen egyszerűen hagyományos módon ennyire ott van a szeren ez a sör. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése