2021. március 3., szerda

Ez egy rossz vicc… - Soproni Óvatos Duhaj Búza teszt

A blog már csak archívum, ha kíváncsi vagy az új sörtesztjeimre a Youtube-on, kattolj a linkre. ;)


Nem egészen értem, mit csinál a Heineken Hungária mostanában az Óvatos Duhaj szériával, csak azt tudom, hogy a Meggyes óta csak a Porter ízlett, amit most meg már ki is vonnak. Jó, gondolom nem volt rá igény, egyszerűen nem éri már meg gyártani, és azt is sejtem, hogy a hazai közízlésnek a Meggyes az nem túl édes, hanem pont jó, de azon már komolyan csodálkozom, hogy a Málnás, ami már nem csak szerintem gejl takony, a piacon tudott maradni, de azon meg még jobban elhűlnék, ha jelen cikkünk alanya pár hónapnál tovább húzná.

A Soproni Óvatos Duhaj Búza egy wit, vagyis fehér sör AKA belga típusú búza szeretne lenni. Mármint ezt csak azért mondom, mert van benne koriander meg narancshéj, és én ebből arra következtettem, hogy a Heineken Hungáriánál egy olcsó, de korrekt witet álmodtak meg háromszáz forint/fél literes áron. Ez amúgy egy tök jó elgondolás, az 1664 Blanc kaphatott volna egy méltó kihívót, még arra is lett volna esély, hogy a Soproni Óvatos Duhaj Búza le is gyűri a Kronenbourg fehér sörét, csak az a baj, hogy a nevetséges Trabant kék dobozban lapuló élelmiszeripari szörnyszülött nem csak belga típusú búzának, hanem úgy egyáltalán sörnek is pocsék. Elég vicces és egyedi módon, ez igaz, de ettől még pocsék.


A megjelenés még tök rendben van, világos opálos ital, rajta szép nagy fehér hab, csak az a baj, hogy az illatáról leginkább a citromos WC spray jut eszembe, és nyilván az íze sem menti meg. A korty elejére a legtöbben a rágógumis jelzőt használják, mikor kóstoltuk, a spanok is ezt vágták rá, de nekem inkább a fogkrémes jelleg jutott róla eszembe, persze a lényeg, hogy mesterkélt, műanyag édes kotyvalék a bevezetés, meg úgy egyáltalán a korty nagyrésze is. A lezárásban felsejlik egy kis kellemes búzás íz, és akár lehet, hogy ez alatt a borzadály alatt van valami értékelhető búzasör alap, de sikerült elfedni majdnem teljesen, gondolom az összetevők közt is feltüntetett természetes aromák felelősek ezért a kegyetlenül mesterséges ízért. Szal… a Soproni Óvatos Duhaj Búza egy rossz vicc: egyszer meg lehet kóstolni, ha nagyon kíváncsi vagy rá, és szeretnél kínodban röhögni rajta, de egyébként meg felejtős.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése