2020. május 11., hétfő

Maisel & Friends Jeff’s Bavarian Ale teszt

A blog már csak archívum, ha kíváncsi vagy az új sörtesztjeimre a Youtube-on, kattolj a linkre. ;)


A Maisellel, mint gyártóval már találkoztam korábban, és a cuccaik amúgy elég jó benyomást tettek rám, sőt! A Maisel & Friends Marc’s Chocolate Bock az egyik kedvenc „sima” baksöröm lett, és a barna búzájuk is kimondottan tetszett. Szóval amikor megláttam a Metroban a 0,75-ös üvegbe töltött Maisel & Friends Jeff’s Bavarian Ale-t, nem volt kérdés, hogy bekerül a kosárba.

 
Pohárba kitöltés után hamar kiderül, hogy egy tipikusan narancsos színű, szűretlenségéből fakadóan opálos, intenzíven gyümölcsös – leginkább mangós és barackos – illatú ale-ről van szó. Ha pedig belekortyolunk, akkor egyből észrevesszük majd, hogy az illatában megjelent gyümölcsök a sör ízében is visszaköszönnek, de itt már narancsosság és nagyon pici fűszeresség is keveredik melléjük. A Jeff’s Bavarian Ale-t korrekt test és magas alkohol jellemzi, azonban utóbbi nem zavaró, nem üt ki, nem lesz tőle karcos a sör, csak egy kis melengető érzetet ad hozzá az összképhez. A malátaalap kifejezetten finom és telt, ráadásul a búzamaláta is jól illeszkedik az egész koncepcióba.

Ahogy a sorozat másik általam ismert darabja, a Marc’s Chocolate Bock, úgy a Jeff’s Bavarian Ale is egy jól sikerült, egyedi és karakteres sör, amelynek bár 0,75-ös üvegéért az 1300 forintos ár kissé húzósnak tűnhet elsőre, de ha azt vesszük, hogy 3,3 decire levetítve ez 572 forintos árat jelent, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy ilyen szintű és minőségű ale-ért ez nem számít soknak, sőt igazából teljesen rendben van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése