2020. május 25., hétfő

Elixbeer Brown & White teszt

A blog már csak archívum, ha kíváncsi vagy az új sörtesztjeimre a Youtube-on, kattolj a linkre. ;)


Nem tudom, ki mennyire emlékszik az Alakor Biosör nevezetű búzasörre, de pár éve eléggé nyomták több szupermarketben is, szóval elég nehéz volt nem összefutni vele. Mostanság nem nagyon szoktam látni a hiperek polcain, ami kár, mert nekem bejött anno, főleg amikor háromszáz forintért adták a Pennyben…
Egy bizonyos Körös-Maros Biofarm állt emögött a termék mögött, akik a mostani Lidl sörvásár keretein belül bedobták a piacra a legújabb cuccukat, az Elixbeer Brown & White-ot.

 
Ez is egy búzasör, csak éppen barna változat, amit mind az amúgy még kisüzemi berkekben is kiemelkedően informatív – balling foktól az IBU-ig mindent megtalálunk rajta – címke színkódja már előrejelez. De persze teljes bizonyosságot akkor szerzünk majd erről, amikor a sötét színű ital a pohárba kerül. A megjelenése az ital színével erős kontrasztban álló szép fehér habbal elég impozáns, és az illata is kellemes, leginkább pörkölt malátásságot vetít előre, ám azért nem valami intenzív. Ízében viszont már erőteljesen érződik a kávésság és némi étcsokisság, mely jegyekhez száraz kortyérzet társul. Azonban ezeket ellensúlyozza a búzamaláta lágy édessége, és így összességében egy egészen egyedi, de mindenképpen koherens és harmonikus összképet kapunk.

Az Elixbeer Brown & White részemről tehát egy remek sör, különösen a mostani áron, hisz mindössze 400 forintot kell a 0,33-as üvegért hagyni a Lidl kasszájánál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése