2022. március 5., szombat

Okocim Jasne Okocimskie & Okocim O.K. Beer teszt

A blog már csak archívum, ha kíváncsi vagy az új sörtesztjeimre a Youtube-on, kattolj a linkre. ;)


Lassan körbejárjuk itt a lengyel nagyüzemeket, hiszen a Heineken és az Asahi helyi termékeire, brandjei vetettük már egy-két pillantást, most pedig a Carlsberg Polska alá tartozó Okocim márka két sörét vesszük górcső alá. ;)

//Okocim Jasne Okocimskie//


Az Okocim Jasne Okocimskie egy világos lager, azonban kellemesen meglepett, lévén nem igazán illeszkedik a lengyel nagyüzemi átlagba, sokkal inkább pozitív értelemben emelkedik ki belőle. Illatában visszafogott malátásság és friss komlósság vegyül. A korty egyértelműen komlósabb, mint a legtöbb kommersz lengyel pale lager, ráadásul a komlózás amolyan wernesgrünerszerűen gyógynövényes, és tök harmónikusan is összepasszol a kellemes malátalappal. Sőt élesztős, hellesesen őszi gyümölcsös(almás-körtés) ízjegyeket is sikerült felfedeznem benne(és ahogy melegedett a sör, úgy lettek ezek egyre hangsúlyosabbak). A teste teljesen rendben van, 11,3 balling, és összességében is tök jó világos lagerről van szó, amit érdemes megkóstolnotok, ha Lengyelországban jártok.

//Okocim O.K. Beer//


Ez is az átlag kommersz lengyel világos lagernél komlósabb darab volt, számomra a Zywiec Premiumhoz hasonlított. Mind az illata, mind az íze keserűbb komlózást ad át, ami már-már pilsneres, bár nem egészen olyan intenzitású, és ahogy a Zywiec Premium, úgy az Okocim O.K. Beer sem illeszthető be egyértelműen se a német se a cseh vonalba, de… hát, valami olyasmi. Pilsnerszerű. A malátalap is friss, akár a komlózás, és a kettő aránya itt totál harmonikus: abszolút nem szétesős a sör, teljesen csiszoltnak érződik. Erről nem sikerült kiderítenem, hány balling fokos, de a teste ennek is tök rendben volt. Ahogy az Okocim Jasne Okocimskie-t, ezt is ajánlani tudom kipróbálásra egy lengyelországi látogatás során.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése