2022. október 11., kedd

Hübris ÜPA teszt

A blog már csak archívum, ha kíváncsi vagy az új sörtesztjeimre a Youtube-on, kattolj a linkre. ;)


Nem volt még a blogon Hübris sörből(vagy hogy arrafelé Fehérváron ejtik sürből) content, de nemrég eszembe jutott, hogy amúgy tök jó lenne, úgy hogy rá is lestem a lehetőségeimre. Láttam, hogy van webshop, de azt is, hogy megúszhatom a rendelést, mert papíron partnerük a Gusto Delicate, szóval gondoltam, majd onnan beszerzek egy IPA-t, egy stoutot meg egy búzát. Természetesen totálisan introvertált bloggerként nem én mozdultam ki értük, hanem megkértem egy spanomat, hogy please, ugorjon el értük, mehet együtt a tesztelésük, csak hozza el őket nekem. Nos, belement, tehát a terv működött… egészen addig, amíg ki nem derült, hogy a Gustoban egy darab Hübris sem volt, úgy hogy végül egy IPA-t sikerült szereznem az Aldiból ötszáz forintért, ami őszintén szólva, kifejezetten kellemesen meglepett.


A lényeg viszont az, hogy most csak az IPA-t fogjuk kielemezni, de még mielőtt belemegyek ebbe, az fix, hogy nem mehetek el szó nélkül a címke mellett, amin ezt a Paintes festékesvödörrel kitöltős megoldást lehet letisztultan modern minimalizmusnak meg faék egyszerűnek is hívni ízléstől függően, de tuti, hogy ha sokáig nézném ezt a színösszeállítást, a retinám nem köszönné meg. De akkor magáról a sörről… viszonylag sötét színe van, illata intenzíven édes trópusi gyümölcsös, és ezek a jegyek a kortyban is vastagan benne vannak, de ott társul még hozzájuk kis piros gyümölcsösség is. És ez az egész egy jó kis, kellemes malátalapra lett ráépítve, abszolút harmónikusan egyébként, a lezárás pedig moderáltan keserű, éppen csak picit ellensúlyozza a sör amúgy alapvetően édes, de nem gejl karakterét. Teltnek, testesnek érződik, pedig papíron csak 12,6 balling, ami azért IPA-knál nem olyan sok. 

Szal a Hübris ÜPA egy jó kis alap IPA, ami ezért az ótszáz forintért konkrétan best buy volt, de igazából a webshopos 650 forintos ár is egészen baráti, főleg manapság. Simán újravenném, szívesen eliszogatnám bármikor, amikor egy classicusabb, egyszerűbb IPA-ra vágyok, de persze azért aki ivott már jó IPA-t, nem fog ettől lehidalni meg ilyenek. Legit vannak jobbak ennél, például a Bevog Kramah nálam mindenképpen a földbe döngöli, az egy sokkal kifinomultabb, csiszoltabb darab, és a Fehér Nyúl alap IPA-ja is jobban összerakott szerintem, meg persze ott van a kis single hop jóság, a Hedon Credo meg a szintén egyszerűbbnek, de nálam nagyszerűnek is számító Karpat True American Apache IPA… tehát voltak bőven, amik a kategóriában jobban ízlettek. De ez is jó volt, tetszett, az ára pedig hatalmas plusz, szóval mindenképpen ajánlom kipróbálásra, elkortyolgatásra. :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése