2018. november 21., szerda

Box Steam Funnel Blower teszt


A blog már csak archívum, ha kíváncsi vagy az új sörtesztjeimre a Youtube-on, kattolj a linkre. ;)


Szintén a szlovák Lidl-ben találtam rá erre a sörre szezonális termékként és ugyanúgy 1,5 eurós áron, ami egyébként nevetségesen olcsónak tűnhet, ha megnézzük, hogy a Ratebeeren mennyire tartják, mert akárhogy is vesszük, 80-as pontszámú porterek fél literjét nem szokták ennyiért osztogatni. Az értékelés pedig – ellentétben mondjuk a Guinness Draghtéval – most nem hazudik, a Box Steam ezen terméke egy igencsak jó sör.



A Funnel Blower ugyanis egy egyedi, karakteres és egyúttal nagyon finom porter, amely odatehető a nagy klasszikusok mellé, mint mondjuk a Fullers London Porter. Persze külsőleg semmi szokatlan, tök fekete szín, kevés hab, de az illatában már van valami, ami nem szokványos… vanília! Gyorsan megnéztem az üveget: csak nem ízesített cucc ez? De nem, csak a szokásos összetevők vannak benne, viszont a címkén ott díszeleg a vanília szó… hmm, érdekes. Mindegy, hát most már nem bírtam tovább várni, kíváncsi voltam, milyen lesz maga a korty, ha ilyen az illat? Nos, a korty a szokásos porteres ízjegyekkel kezd, kávé és étcsoki, ugye a pörkölt maláta szokásos hozadékai, de aztán mindez átfordul vaníliás ízekbe, és bár azt gondolhatnánk, hogy az átmenet valami fura, teljesen idegen része a kortynak, de nem! Sikerült olyan természetesen, olyan harmonikusan megoldania ezt a gyártónak, hogy a kávésan keserű pörköltes ízek koherens egészet alkotnak a vaníliás édességgel.
Az összkép tehát egyedi, de mindenképpen teljes mértékben pozitív értelemben, nekem különösen elnyerte a tetszésemet, ha lenne rá lehetőségem, biztosan vennék még belőle, főképp ilyen áron.
Ár/érték arány: 9/10.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése