2018. november 21., szerda

Marston's Pedigree teszt


A blog már csak archívum, ha kíváncsi vagy az új sörtesztjeimre a Youtube-on, kattolj a linkre. ;)


Sokféle – egyes esetekben már-már elmebetegnek tűnő – összetevővel kísérleteznek mostanság a sörgyártók a különféle gyógynövényektől kezdve a chilin át akár az elefántszarig. De kutyakajás sör még nem volt.
És nyilván most sem lesz, ez a borzasztó poén csak az én fejemben született meg, mikor megláttam a szlovák Lidl-ben a sör nevét. :D Mindenesetre nem sokkolnék tovább senkit ilyesmikkel: a ratebeer szerint ez egy bitter, a gyártó a címkére az amber ale feliratot vitte fel, én meg azt mondanám, hogy valamiféle angol ivósör lesz ez... mindegy, töltsük ki, és nézzük meg, az a biztos! 

A sör elég szép habot produkált ale-hez képest, színe pedig vöröses beütésű... csak amikor jó sört akarok inni, akkor a külalak pont a legkevésbé érdekel. :D De amúgy illata kellemes, édeskés, csak éppen alig van neki, szóval igazából ez így szintén nem ad hozzá érdemben semmit a termék elfogyasztásának élményéhez. A fő kérdés persze az, hogy milyen az íze, és az a baj, hogy itt viszont nagyot bukik a dolog, mert ezen a téren már gyengén teljesít a sör. Nem arról van szó, hogy annyira konkrét ízhibák lennének benne vagy ihatatlan lenne, csak az a baj, hogy nekem az, amit ez a sör nyújtani tud, az kevés. De hogy konkrétumokról is legyen szó, a korty nagyrésze lágy, malátásan édes, van benne egy icipici vörös sörökre jellemző véríz, ami hoz magával némi keserűt, illetőleg kilóg belőle egy, a malátánál is még édesebb ízjegy, ami bizony minden egyes kortyot végigkísér és engem zavart. Megnéztem a címkét, a szokásos összetevőkön kívül van benne glükőz szirup, valszeg a kilógó mellékíz ennek köszönhető. Kitekintve más bitterekre ez a sör kimondottan rosszul teljesít, mert ha házon belül, azaz a Lidl-nél maradunk, akkor ők bizony hozták már többször is a Bishops Fingerst, ráadásul a magyar piacra és 400 forintért, ami egy igazán erőteljes sör, valódi ízbomba ehhez képest a maga gyümölcsös, fűszeres és határozott komlókeserűt is tartalmazó ízvilágával. De egyébként szerintem – bár kicsit más típus – ennél egy 300 forintos Lobkowicz Premium Ale is tartalmasabb…

Ára egyébként 1,5 euro volt, de szezonális termék lévén nyilván már nem kapható, máshonnan meg nem igazán lehet beszerezni, ami nem is feltétlen baj, mert ha valaki egy laza bitterre vágyna, akkor bőven talál a hazai boltok állandó kínálatában is magának ilyet vagy leginkább ennél jobbat is. ;)
Ár/érték arány: 5,5/10.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése