2018. november 30., péntek

Wells & Youngs Bombardier teszt


A blog már csak archívum, ha kíváncsi vagy az új sörtesztjeimre a Youtube-on, kattolj a linkre. ;)


A Bombardier a Fuller’s London Pride mellett a legelterjedtebb angol ivósör, típusát tekintve természetesen egy bitter, azon belül is ESB. Ugyanakkor mivel nagy tömegeknek szánt hétköznapi termékről van szó, nyilván nem kell olyan markáns és karakteres ízvilágot várni, mint a különleges és kiemelkedő Fuller’s ESB esetében. Ettől függetlenül ez egy jó sör, ha valaki egy egyszerű, de kellemes angol ale-t inna, nyugodtan vegye meg, nem fog csalódni! ;)

Kitöltve a tulipán pohárba az ital egészen sötét félbarna színűnek látszik, rajta a hab szép, krémes és ale-ekhez képest elég nagy is. Illata malátásan édeskés, karamelles, amely – mint oly sok esetben – előrevetíti az ízvilágot is. A Bombardiert inkább az édes karakterre lőtték be, tehát a maláta javára billent el a mérleg. Így egyáltalán nem vizes és vékony, mint a főzde másik bittere, a CourageDirector’s, hanem kapunk egy kellemes, telt, jellegzetes angol malátalapot karamelles kiegészítéssel, amely korrekt testet kölcsönöz a sörnek. A lezárás csak mérsékelten keserű.



Összességében a Bombardier nem egy különlegesség, és nem erre fogunk úgy emlékezni, mint valami nagyon egyedi koncepció, ez egyszerűen csak egy jó hétköznapi angol ale. Viszonylag sok helyen megvásárolható(ebbe több szupermarket is beletartozik, mint mondjuk a magyar Tesco és az Auchan) olyan 800-900 forintos áron, de leginkább vagy a Metroban érdemes felkeresni 630 forintos áron, vagy lecsapni a lidl-s akcióra, amikor szezonális termékként szintén 600 forint körül lehet megvenni.
Ár/érték arány: 7/10.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése